Till seniorföreningarna i Göteborgs kommun som spelar i damer div. 3 & 4 samt herrar div. 6 & 7

Sedan några år tillbaka har vi tillsammans med Park- och naturförvaltningen i Göteborg drivit ett projekt i syfte att hålla rent och snyggt runt våra planer.

I det arbetet har vi bl.a. satt upp skyltar och fått fina papperskorgar vid planerna, tryckt upp affischer med våra elitföreningars lagkaptener och även fått stöd i form av annonsering på våra ungdomsföreningars hemsidor. Vi har också fått städmaterial och arrangerat städdagar. Kort sagt ett mycket bra och samhällsnyttigt projekt. I detta projekt har man också tagit fram fotbollsmaterial (bollar och flaskor) som använts till olika aktiviteter.

Om det blir en fortsättning av projektet vet vi inte, men vi har nu fått ett antal bollar och flaskor och har efter lite funderande kommit fram till följande:
Hittills har vi riktat in oss  på ungdomsföreningarna och även våra elitföreningar. Nu delar vi ut materialet till våra seniorföreningar på en lägre nivå. Därför hade vi tänkt att dela ut 8 bollar/förening i anslutning till våra spelordningsmöte som startar om någon vecka. Bollarna är storlek 5 (vilket passar bra eftersom det handlar om seniorlag) och bedöms av undertecknad som hyfsade att träna med. (Bollen på bilden har inte tappat någon luft på de dagar den legat på kontoret). Vad gäller flaskorna, så skall vi fundera på var de kommer till bäst användning. Eftersom det är Göteborgs kommun som finansierat bollarna, känns det svårt att inledningsvis dela ut till föreningar från andra kommuner. Hoppas på förståelse för detta.

Motprestationen från Er och oss är att vi tillsammans försöker se till att det är rent och snyggt runt våra fotbollsplaner och i omklädningsrummen – ta upp tejp, ta med skräpet från båset och lägg i soptunnan etc.

Med vänliga hälsningar

Göteborgs Fotbollförbund