Kval Damer

Säsongen går mot sitt slut och vi närmar oss kvaltider. Här presenterar vi vad som gäller för serierna på damsidan.

Göteborgs Fotbollförbund har 1 uppgång till division 2. Det innebär att bästa representationslag i division 3 flyttas upp till division 2. Detta då reservlagen inte får spela i division 2. I division 2 Västra Götaland har Näsets SK/IF Väster utgått. Lag 11 i den serien flyttas ner och kan komma att vara ett Göteborgslag.

Skulle ett Göteborgslag flyttas ner från division 2 till division 3 så är antalet lag i division 3 intakt i och med att två lag flyttas ner till division 4 samtidigt som seriesegrarna från 4A och 4B flyttas upp. Då blir det inte aktuellt med kval från division 4.

Skulle det däremot inte flyttas ner något Göteborgslag från division 2 till division 3 så är det ett lag kort i division 3. Det innebär kval från division 4 för lagen som blir tvåa i division 4A respektive 4B.

I och med att division 4 har 29 oktober som sista speldag så utgå från att ev. lokalt kval genomförs vecka 44-45.

Kvaltabellen och hur man tyder den hittar du i följande dokument.

Värt att notera är också följande från Tävlingsbestämmelserna 5 kap § 9:

  • Spelare som utvisats i sista seriematchen får inte spela i lagets första kvalmatch.
  • Spelare som utvisats i kvalmatch får inte spela i lagets nästa match i kvaltävlingen.
  • Spelare som ådrar sig två varningar i olika matcher ingående i kvaltävling ska stå över i den nästkommande matchen i kvaltävlingen.
  • Varningar och avstängning till följd av uppnått antal varningar annulleras mellan serie- och kvalmatcher, samt mellan olika omgångar ingående i samma kvalspel om nya lag tillkommer.