Nyhet för anmälan till Sammandrag 2018 – 3 mot 3!

Våren är här och fotbollssäsongen närmar sig även för de yngsta som spelar i sammandrag. Sammandragen i din zon börjar redan i maj, se här!

Nytt för 2018 är att för att få anmäla sig till och delta på ett 3 mot 3 sammandrag för 6-7 åringar måste varje lag (en person/åldersgrupp) måste ha minst en utbildad tränare. Med utbildad menas att ledaren genomgått en 3 mot 3 Workshop och att detta finns registrerat i Fogis FOGIS.

3 mot 3 Workshopen är en 4 timmar lång tränar-, ledar- och föräldrautbildning som Göteborgs Fotbollförbund tagit fram för vuxna vars 6-7-åriga barn nyligen börjat spela fotboll i sin förening. Utbildningen innehåller avsitt om spelarutbildning för barn, en bra utvecklingsmiljö, praktisk träning, hur man spelar match samt värdegrund och uppförandekod för vår barnfotboll. Utbildningen genomförs med fördel vuxna och barn tillsammans och i er föreningsmiljö under ledning av er förenings godkända spelformsutbildare. GFF har under ett antal år arrangerat handledarutbildningar så att de flesta föreningar nu har en egen spelformsutbildare. Om inte er föreningar inte har en godkänd spelformsutbildare kan man istället delta på GFF's centrala 3 mot 3 Workshops. Info och anmälan hittar ni på vår hemsida här!

Har man du som ledare gått en 3 mot 3 Workshop tidigare år så är det helt ok. Se då bara till att det finns noterat i FOGIS då det är där som själva kontrollen vid anmälan till sammandraget sker. Undrar du hur man kollar det i FOGIS så vänd dig till din föreningsadministratör.

Eventuella frågor om barnfotboll ställs till rolando.moncada@gbgfotboll.se.

Lycka till och välkomna till våra sammandrag!