Hall of Fame

Göteborgsfotbollens Hall of Fame startade i lördags med att 82 närvarande ledarprofiler i Göteborgsfotbollen fick sin rättmätiga uppmärksamhet för ett oerhört arbete i fotbollens tjänst.

Göteborgs Fotbollförbunds ordförande Bert Andersson konstaterade att pristagarna tillsammans lagt ca 2500 år i den lokala fotbollen.

Ceremonin skedde i Exercishuset på Heden - Fotbollens största samlingsplats och hjärtat i den lokala fotbollen.
Utöver en minnesplakett och äran så kommer också deras namn tillsammans med ett antal postumt utsedda ledare att finnas hos Idrottsmuseet under titeln Göteborgsfotbollens eldsjälar.

Vi lyfter på hatten för deras arbete i Göteborgsfotbollen.

Laguppställning Öster och Söder:

Övre raden från vänster: Anton Kozul Gunnilse IS, Torgny Börjesson Gunnilse IS, Thore Skånberg Ahlafors IF, Egon Hansén LundenÖverås BK, Leif Gustafsson Qviding FIF, Roger Olausson Götaholm BK, Lars Brodén Götaholm BK och Hans Nilsson Bergsjö IF.
Näst översta raden från vänster: Stig Jakobsson Gunnilse IS, Rolf Pettersson Gunnilse IS, Ulf Jonasson IF Stendy, Inger Bergström Götaholm BK, Hasse Nilsson Marieholm BoIK, Göte West Kortedala IF och Kurt Larsson Bergsjö IF.

Näst nedersta raden från vänster: Kenneth Abelsson Gunnilse IS, Leif Obert Qviding FIF, Kjell Karlsson Qviding FIF, Ola Löfvendahl Mossens BK, Peter Löfvendahl Mossens BK ,Lennart Svantesson Tollereds IF, Björn Turndal Lerums IS, Billy Svensson Bergsjö IF och Leif Sjöqvist Hisingsbacka FC (tillhör Norr).

Nedre raden från vänster: Jan Nilsson Fräntorps IF, Lennart Erlandsson Gårda BK, Ove Martinsson Solängens BK, Margareta Borg Lindome GIF, Jan Borg Lindome GIF, Leif Säll Tollereds IF, Ralf Olsson Guldhedens IK och Nils-Olof Andersson Jitex BK.

Saknas på bilden: Reine Bratt Qviding FIF, Bengt Almqvist Nödinge SK, Ronny Sandh Gunnilse IS och Robert Jonsson Gunnilse IS.

Laguppställning Centrum och Göteborgs Fotbollförbund:

Övre raden från vänster: Eijlert Björkman IFK Göteborg, Bengt Bohlin Tränarprofil, Bo Backman Tränarprofil, Ulf Larén Örgryte IS, Lasse Svensson Kopparbergs Göteborg,Christer Milefors Tränarprofil och Jan Olsson Tränarprofil.

Mittenraden från vänster: Anders manheden Domarprofil, Susanne Borg Domarprofil, Bengt Gabrieli Örgryte IS och Got Event, Raymond Carlsson Tränarprofil, Benny Wedberg Domarprofil, Kicki Roiha Tränarprofil, Leif Lindberg Domarprofil och Christer Peterson fd kanslichef GFF.

Nedre raden från vänster: Faruk Alivodic Domarprofil, Gunnar Larsson IFK Göteborg, Franco Bastiancic Domarprofil, Bo Falk Gais, Göran Andersson Domarprofil, Jörgen Linder Göteborgs Stad, Lars-Åke Björck Domarprofil och Sten Carlund Domarprofil.

Saknas på bilden: Roger Gustafson IFK Göteborg, Åke Lindegarth Gais, Sören Börjesson Örgryte IS, Kenneth Gustavsson Tränarprofil, Dick Asplund Tränarprofil, Leif Randers Domarprofil, Roger Fridlund Tränarprofil och Anette Bergström Domarprofil.

Laguppställning Väster:

Övre raden från vänster: Bengt Nordström Slottsskogens IK, Jan-Anders Pettersson Utsiktens BK, Hans Hellgren Näsets SK, Ola Skogsberg IF Väster, Marianne Vestlund Hovås/Billdal IF, Agne Säfström Älvsborgs FF och Bo Albrektsson Älvsborgs FF.

Mittenraden från vänster:Lars Boqvist Askims IK, Jan Ericsson Donsö IS, Jan Stiberg Kungsladugårds BK, Kenneth Johnsson Donsö IS, Håkan Berglund Tornado BK och Rolf "Vessla" Nilsson Västra Frölunda IF.

Nedre raden från vänster: Reine Tilly Järnbrotts IF, Gunnar Johansson Godhem HT IF och Arne Nordström Slottsskogens IK.

Saknas på bilden: Leif "Frasse" Fransson Pushers BK, Kjell Andersson SK Argo, Jan Göthberg Västra Frölunda IF, Bengt Johansson Ösets BK, Bengt Frejd Proletären FF och Kurt Thyrén Askims IK.

Laguppställning Norr:

Övre raden från vänster: Erik Åkerlind Färjenäs IF, Per- Arne Carlström IK Kongahälla, Rune Stjernström IK Kongahälla, Lennart Karlsson IK Kongahälla och Åke Johansson Knippla IK.

Nedre raden från vänster: Reine Lindmark Eriksbergs IF, Åke Nilsson BK Häcken, Sture Jeansson IF Warta, Göran Hedenskog Tuve IF och Claes Atterheim Gaikkullen.

Saknas på bilden: Thomas Olsson BK Häcken, Dennis Andersson BK Häcken, Gösta Rutgersson IF Warta, Mikael Granstav IFK Björkö, Birgitta Strandberg Rambergets SK och Hector Valeria FC Solväders. Leif Sjöqvist finns på bilden östrer/Söder.