Kval Herrar 2018

Säsongen går mot sitt slut och vi närmar oss kvaltider. Här presenterar vi vad som gäller för serierna på herrsidan.

Söndag 7 oktober spelas sista omgången i division 3. Samma helg avslutas våra division 4-serier. Därefter sker ett kval mellan lag som slutat 9:a i division 3 och 2:orna i division 4. Det kvalet skall vara klart senast 28 oktober.

Efter detta kvalspel vet vi hur många lag som lämnar vårt seriesystem för SvFF system, samt hur många lag som tillkommer från SvFF system ner till oss. Först då vet vi alla förutsättningar och exakt hur många lag som flyttas upp och ner i våra lokala serier. Det är också då vårt ev. lokala kvalspel kan inledas. Utgå från att ev. lokalt kval genomförs vecka 44-46, beroende på kvalform.

Under tiden fram till dess så kan man själv följa utvecklingen och se om det kan vara aktuellt med kval eller inte. Kvaltabellen och hur man tyder den hittar du i följande dokument När du läser kvaltabellen, skall du även ha nedanstående i åtanke;

Det inkom en motion till Representantskapet 2017.
Förslaget var att ändra antalet serier i division 6 och 7, d.v.s. en ändring från nuvarande fyra division 6-serier och två division 7-serier, till tre division 6-serier och tre division 7-serier. Denna motion bifölls.
2018 är alltså en övergångssäsong, och 2019 träder ändringen i kraft.
Detta har vi tagit hänsyn till i kvaltabellen.

Värt att notera är också följande från Tävlingsbestämmelserna 5 kap § 9:

  • Spelare som utvisats i sista seriematchen får inte spela i lagets första kvalmatch.
  • Spelare som utvisats i kvalmatch får inte spela i lagets nästa match i kvaltävlingen.
  • Spelare som ådrar sig två varningar i olika matcher ingående i kvaltävling ska stå över i den nästkommande matchen i kvaltävlingen.
  • Varningar och avstängning till följd av uppnått antal varningar annulleras mellan serie- och kvalmatcher, samt mellan olika omgångar ingående i samma kvalspel om nya lag tillkommer.