Ulf Jonasson har gått bort

Så når oss beskedet att vår tidigare domarkonsulent Ulf Jonasson efter en tids sjukdom avled i slutet av förra veckan – ett mycket ledsamt besked.

Ulf var under ett antal år en mycket uppskattad och hårt arbetande arbetskollega på Göteborgs Fotbollförbunds kansli som såg till att vår omfattande domarverksamhet fungerade på ett väldigt bra sätt. Han var även en trägen domare på planen. Framförallt månade han om att domarverksamheten hängde ihop med föreningarnas önskemål och tankar.

Det fanns ett naturligt skäl till denna föreningskänsla och det handlade förstås om hans mångåriga engagemang i IF Stendy. Ulf var under några decennier liktydig med Mr Stendy. Vem minns inte den inköpta röda Stendybussen som såg till att alla ungdomslagen kom till matcherna - nästan undantagslöst med Ulf vid ratten. Under ett antal år var IF Stendy en av våra största ungdomsföreningar i öster - först i Gamlestan och sedan - efter att ha flyttat sin föreningsverksamhet i Hammarkullen. Många är de spelare som fått sin fotbollsuppfostran genom hans försorg och som idag likt oss säkert fäller en tår vid detta tråkiga besked.

Vid fjolårets ceremoni och bildandet av Göteborgsfotbollens Hall of Fame valdes Ulf välförtjänt in för sin ovärderliga insats för Göteborgsfotbollen.
Vi låter våra tankar gå till Ulfs familj och den saknad vi alla känner. Vila i frid.

Göteborgs Fotbollförbund

Styrelse och personal genom

Bert Andersson och Ulf Carlsson