Inför seriestart

Inför seriestarten vill göra er uppmärksamma på ett par nyheter.

Matchguide för ungdomsfotbollen
Nu närmar sig seriestarten med stormsteg- något som vi alla längtar efter. Inför årets seriestart tänkte vi påminna om några saker. På ungdomssidan har vi tagit fram en Matchguide. Du hittar den på vår hemsida här och syftet är att göra klimatet runt våra ungdomsmatcher trevligare. Detta är en bra läsning för Dig som är spelare, ledare, supporter eller förälder.

Fair Play-trappa för juniorer och seniorer
För juniorer och seniorer kommer vi att jobba med en särskild Fair Play-trappa där vi i år kommer att redovisa antal varningar och utvisningar som laget drar på sig. Utifrån det så kommer vi vid årets slut att dela ut 4 Fair Play-priser till de lag som sköter sig bäst. Man kan alltså i anslutning till tabellen se hur många "poäng" respektive lag har. Du kan läsa mer om vår positiva Fair Play-trappa på vår hemsida här.

Skärpta ID-kontroller i anslutning till seniorlagens representationsserier
Efter beslut på vårt repskap så kommer vi i år också att skärpa kontrollerna av ID-handlingar i anslutning till matchen. Det innebär att vi utöver den ordinarie ID-kontrollen kommer att göra oannonserade utökade kontroller. Dessa sker 20 minuter innan ordinarie matchstart och görs av matchobservatör och domare. Ansvarig från respektive lag och domare måste för att detta skall fungera se till att vara väl förberedd. Om någon spelare inte kan uppvisa giltig ID-handling så tas en kontrollavgift på 200 kr ut.

Två andra funderingar
Innan vi blåser igång spelet så tänkte vi också på förekommen anledning påminna om ytterligare två saker:

Hjälp domaren
Tänk på Ert bemötande av domaren- både föreningsdomarna som ofta är unga tjejer eller killar som hjälper till och de "vanliga " domarna. De är våra ambassadörer och dömer efter ett regelverk som vi i fotbollen tagit fram. Tänk på att vi har ett gemensamt ansvar för att matchen blir den positiva upplevelse vi vill att den skall vara!

Ställ undan målen
På våra planer har vi mål av olika storlekar som används för spel i olika åldrar. Ibland glömmer vi bort att flytta undan dem ordentligt, vilket kan få till följd att man kan skada sig på dem. Hjälp ledarna med att flytta undan målen så att det finns god plats runt spelplanen och så att vi slipper skador av det skälet.

Lycka till i seriespelet 2019.