Bohusläns FF söker Distrikts/Kanslichef

Bohusläns Fotbollförbund (BFF), ett av SvFF:s 24 distrikt söker chef/ ledare för verksamheten.

BFF organiserar fotbollen för ca 50 föreningar inom länet. Förbundet ansvarar för tävlings- och utbildningsverksamhet med allt vad det innebär i form av serie- och cupspel, föreningsutveckling, distriktslagsverksamhet, domar-/tränar-/ledar-/spelarutbildning samt internationella landslags event.

Distrikts/kanslichefen leder och organiserar det dagliga arbetet. Vårt kansli består av fyra medarbetare (3,0 tjänst) med ansvar för bl.a. Förbunds-, Förenings- och Fotbollsutvecklingen inom länet. En viktig arbetsuppgift för den som leder distriktets verksamhet är att implementera Svenska Fotbollförbundets och BFF:s verksamhetsplan och strategiarbete för de kommande åren. Eftersom vi verkar i ett relativt litet distrikt så är arbetet operativt. Uppsökande verksamhet ute hos föreningarna och ett nära samarbete med kommittéernas förtroendevalda är viktigt.

Tjänsten är direkt underställd styrelsen och har oreglerad arbetstid med en del helg- och kvällsarbete.

Fotbollen inom Bohuslän röner ett stort intresse och engagemang från publik, massmedia och allmänhet. Variationen är stor mellan breddfotboll, elitfotboll, centraliserings- och glesbygdsfrågor. Fotbollen är viktig i vårt distrikt, därför behöver den ledande personen ett brinnande fotbollsintresse.

Vi arbetar i Sveriges största folkrörelse det vill säga i en demokratisk värld där det krävs respekt och tålamod gentemot de ideella krafter som gör verksamheten möjlig.

Kompetensprofil:

 • Ledaregenskaper
 • Samarbetsförmåga
 • Gärna erfarenhet från arbete i ideella organisationer
 • Erfarenhet från utåtriktat arbete
 • Mycket god datorvana
 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • Grundläggande ekonomikunskaper
 • Akademisk-/Högskolekompetens eller motsvarande
 • Körkort

Personliga egenskaper:

 • Fotbollsintresse
 • Drivande med "egen motor"
 • Utåtriktad
 • Strukturerad, flexibel, självständig
 • Ordning och reda
 • Tålmodig
 • Utvecklingsorienterad

BFF arbetar med jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrunder. Tjänsten tillträds i april/maj 2020.

Ansökan med CV, personligt brev, referenser och löneanspråk skickas i en bilaga till:

BFF:s ordförande stefan.herre.eriksson@telia.com senast 10 december.

Målet är att rekryteringsprocessen ska vara klar i månadsskiftet februari/mars 2020. Eventuella frågor besvaras av Stefan på tel. 0706 525152 (skicka sms så ringer Stefan upp) eller till ovanstående mejladress.