Göteborgs Fotbollförbund informerar om Coronaviruset

Uppdaterad 2020-05-08

Nedan följer en sammanfattning och förtydligande av Corona-läget just nu.

Matcher och riktlinjer

Göteborgs Fotbollförbund följer SvFFs riktlinjer och rekommendationer. Dessa har nu stabiliserats och varit oförändrade under de senaste två veckorna.

Senaste uppdateringen rörande att spela barn- och ungdomsserier finns här, med speciellt Corona-regelverk som beskrivs här samt att inte ha publik på matcher här.

SvFF diskuterar med FHM för att hitta en väg framåt som möjliggör att även spelare över 18 år får spela matcher. Läs senaste nytt här. Vi återkommer så fort nya besked finns för såväl den nationella som den lokala seniorfotbollen.

Min Fotboll och sändningsrättigheter

Nu när det inte är tillåtet att se matcherna live vill vi passa på att rekommendera appen Min Fotboll I Min Fotboll kan man bland annat livestreama alla matcher!

I det sammanhanget vill vi också passa på att förtydliga att det är Göteborgs Fotbollsförbund (och inte föreningarna) som äger sändningsrättigheterna till alla seriematcher i distriktet. Det är alltså inte tillåtet att teckna avtal eller sända matcher med eller genom en annan aktör än Min Fotboll utan Göteborgs Fotbollsförbunds medgivande.

Ekonomisk kompensation

Många föreningar lider ekonomiskt av de restriktioner som Corona medför. Nu finns det två sätt att söka kompensation för ekonomiskt bortfall:

  • Kompensationsstöd IF: 500 miljoner skall fördelas till idrotten. Föreningarna söker via RF senast 15/5. Läs mer här!
  • Projektstöd IF: RF har också öppnat upp för att inom ramen för Projektstöd IF (fd Idrottslyftet) kunna söka medel för att anpassad verksamhet under Corona-tider. Läs mer här!

Dessutom, fortsätter personalens korttidspermitteringar vilket medför att kansliet har begränsade öppettider och en lägre servicenivå än normalt. Vi ber om er förståelse för detta!

Kansliets öppettider är:

  • Måndag: 08.00-16.30
  • Onsdag: 08.00-12.00
  • Fredag: 08.00-12.00

Vi uppdaterar fortlöpande och så fort vi får ny relevant information från SvFF eller myndigheter så publicerar vi denna på vår hemsida.

Göteborgs Fotbollförbund