Göteborgsfotbollen har mist två stora profiler

På mycket kort tid har två framstående ledare i Göteborgsfotbollen lämnat oss.

I början av hösten (22/9) nåddes vi av beskedet att Agne Simonsson avlidit. Agne var som ju alla vet en av Svensk Fotbolls allra största spelare genom alla tider. Agne var en framstående landslagsspelare under perioden 1957 – 1967 och gjorde totalt 51 landskamper. Efter avslutad spelarkarriär blev han också en mycket framgångsrik tränare i Göteborgsfotbollen och var starkt bidragande till BK Häckens etablering i elitfotbollen samt till Örgryte IS SM-vinst 1985. Han hade även en mycket framgångsrik period som tränare i Iraklis (Grekland). Agne blev 84 år gammal.

I förra veckan (2/11) avled Åke Lindegarth. Åke var ursprungligen verksam i Furås BoIF men är mest förknippad med Gais där han under en lång epok verkade. Under hans tid i Gais levererades bl.a. ett stort antal spelare till landslaget - Sten Pålsson, Hasse Johansson, Janne Olsson, Eine Fredriksson, Kurt Axelsson m.fl. Åke satt även i styrelsen för Göteborgs Fotbollförbund åren 1969 – 1975.

I det civila var han en mycket skicklig evenemangschef på Ullevi och var delaktig i att ta hem många stora arrangemang till staden – för fotbollens del handlade det bl.a. om EM i fotboll -92 samt ett stort antal landskamper och matcher med Göteborgsalliansen.

Vila i frid – tack för ovärderliga insatser för fotbollen

Göteborgs Fotbollförbund

Styrelsen