Uppskjuten seriestart även för de kvalificerande distriktsserierna

Uppdaterad 210316

Svenska Fotbollförbundet har med anledning av det rådande pandemiläget beslutat att skjuta upp seriestarten för de lägre förbundsserierna till den 1-2 maj dvs division 1 damer samt division 2 och 3 herrar.

Läs mer om detta på Svenska Fotbollförbundets hemsida här!

Samma sak gäller även elitförberedande serierna dvs F17, P19, P17 och P16.
Läs mer om detta på Svenska Fotbollförbundets hemsida här!

Nu väljer Göteborgs Fotbollförbund att göra samma sak för alla våra kvalificerande serier dvs division 3 och 4 damer, division 4-7 herrar samt division 1-2 herrjunior. Division 2 damer hanteras separat av Götalandsdistrikten och där återkommer vi med mer information.

För övriga serier, dvs barn- och ungdomsserierna, övriga juniorserier samt reservlags- och motionsserierna, kommer seriematcherna kunna spelas så fort restriktionerna tillåter och då med ett speciellt Coronaregelverk liknande det som tillämpades under 2020 dvs möjligheten att ställa in enskilda matcher med haltande tabeller som följd.

Utöver ovanstående beslut så har vi inlett ett arbete för att undersöka olika lösningar och scenarier för de kvalificerande serierna om restriktionerna inte tillåter spel även efter 1 maj. Detta sker bl.a. genom den enkät som alla lag fått fylla i och där vi utifrån den informationen letar efter brytpunkten för när en dubbelserie inte längre kan genomföras samt hur uppläggen för en komprimerad dubbelserie samt en enkelserie kan se ut. Detta samt information hur matchflytten av de inledande omgångarna skall gå till återkommer vi med.

Vidare så har Tävlingskommittén fastställt att platserna i Svenska Cupen herr skall tillsättas av de 5 bäst placerade lagen i 2020 år seriespel från division 1 och neråt nu när Allianscuperna tvingats ställa in. Platserna tillfaller Utsiktens BK, Lindome GIF Qviding FIF, Västra Frölunda IF och Ahlafors IF. Dessutom så övergår sammandrag för 8 åringar till seriespel under säsongen 2021. Anmälan för detta öppnar V11.

För övrig verksamhet inom Göteborgs Fotbollsförbunds gäller följande:

 • Matcher fotboll/futsal:
  • Inga matcher tillåtna med undantag för yrkesidrottslag.
  • DM för damer och juniorer skjuts upp tills vidare.
 • Spelarutbildning: Ambitionen är att genomföra planerad spelarutbildning om restriktionerna så tillåter. Anmälan till Utbildningsdagarna 27-28/3 är öppen.
 • Ledarutbildning: All planerad tränarutbildning genomförs tills vidare digitalt.
 • Domarutbildning: Föreningsdomarutbildning kommer att erbjudas digitalt.
 • Övriga träffar
  • Spelordningsmöten genomförs digitalt.
  • Föreningslyftets träffar fortsätter digitalt.
  • Årsmötet är framflyttat till 13/4 kl 19.00 och kommer att genomföras digitalt.

Kansliet är i tjänst som vanligt men personalen är fortsatt uppmanad att jobba hemifrån. Om ni vill besöka kansliet vill vi att ni överenskommer om det innan.

Med vänlig hälsning

Göteborgs Fotbollförbund