Futsal för seniorlag 2016-2017

Futsal är en sport som växer och där Göteborg som distrikt ligger långt framme. Göteborgs Fotbollförbund bjuder härmed in till en träff angående Futsal för seniorlag under säsongen 2016-2017. På mötet kommer vi också presentera det senaste kring Futsal i distriktet samt fördela träningstider till de föreningar som berörs av det.

Herrar

2016-2017 bedrivs nationell och regional serieverksamhet i Svenska Futsalligan (SFL) samt div. 1. Dessutom kommer Herrar div. 2 att introduceras i distrikten och alltså utgöra lokal serieverksamhet i seriepyramiden. DM skall i Göteborg fungera som tävling för herrseniorlag på alla nivåer, allt från lagen i SFL till seniorlag som i vanliga fall inte bedriver någon Futsal-verksamhet. DM för herrseniorer kommer högst troligen att arrangeras i ett mindre cupformat. Samtidigt förs diskussioner om hur reservlag i föreningar i SFL, div. 1 och div. 2 skall kunna verka.

Damer

En regional serie på damsidan genomförs fortsatt och anmälan till den är öppen via SvFF. DM kommer behållas i sin nuvarande form, dvs. mer av ett lokalt seriespel och vara öppen för damseniorlag på alla nivåer .

Intresseanmälan till serier

Utifrån innehållet som beskrivs ovan så vill vi redan nu veta vilka föreningar som är intresserade av att deltaga i något/några av följande säsongen 2016-2017:

  • Herrar Division 2
  • Reservlagsserie Herr
  • Regional serie Dam

Intresse för dessa tävlingar anmäls till Lotta Gustafsson, lotta.gustafsson@gbgfotboll.se, senast måndag 22 augusti. Anmälan är inte bindande utan än så länge just en intresseanmälan.

Träningstider

Idrott- och föreningsförvaltningen avsätter en del tider i olika hallar i Göteborg till de föreningar i Göteborgs kommun som är Futsal-verksamma. De föreningar som kan deltaga i fördelningen av dessa tider är:

Herrar.

  • Deltagande lag från Göteborgs kommun i SFL, div. 1 samt div. 2 säsongen 2016-2017.

Damer:

  • Deltagande lag från Göteborgs kommun i den regionala serien samt lokalt seriespel (DM) 2016-2017.

Mötet hålls:

Var: Sal 210 (Aulan) på Katrinelundsgymnasiet.

När: Onsdag 31 augusti, kl. 18.00-19.00 (infomöte), kl. 19.00-21.00 (fördelningsmöte)

Anmälan: Görs till Lotta Gustafsson, lotta.gustafsson@gbgfotboll.se, senast måndag 22 augusti.