Kval Damer 2019

Säsongen går mot sitt slut. Här presenterar vi vad som gäller för serierna på damsidan.

Göteborgs Fotbollförbund har 1 uppgång till division 2. Den platsen tillsätts via kval mellan de två högst placerade behöriga lagen i division 3, i vanliga fall seriesegrarna i division 3A och 3B. I det fall att ett reservlag vinner division 3A så kommer det högst placerade behöriga laget i den serien att kvala. Reservlagen är inte behöriga då reservlag inte får spela i division 2.

I division 2 Västra Götaland har Guldhedens IK/Solängens BK utgått. Lag 11 i den serien flyttas ner men kommer inte att vara ett Göteborgslag. Från division 2 Nordvästra Götaland kommer inget Göteborgslag att flyttas ner. Det står därmed klart att lag 10 i division 3A, respektive 3B, flyttas ner till division 4 medan lag 1-3 i division 4 flyttas upp till division 3.

Upp- och nedflyttningstabell för våra lokala serier på damsidan

I Tävlingsbestämmelserna 2 kap § 9 står det stipulerat vad som gäller för upp- och nedflyttning i distriktsserierna.

Värt att notera är följande från Tävlingsbestämmelserna 5 kap § 9:

  • Spelare som utvisats i sista seriematchen får inte spela i lagets första kvalmatch.
  • Spelare som utvisats i kvalmatch får inte spela i lagets nästa match i kvaltävlingen.
  • Spelare som ådrar sig två varningar i olika matcher ingående i kvaltävling ska stå över i den nästkommande matchen i kvaltävlingen.
  • Varningar och avstängning till följd av uppnått antal varningar annulleras mellan serie- och kvalmatcher, samt mellan olika omgångar ingående i samma kvalspel om nya lag tillkommer.