Coronarestriktionerna förlängs till 17 maj -med påföljande konsekvenser för seriespelet

Uppdaterad 210425

De nuvarande Corona restriktionerna förblir oförändrade till den 17 maj. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten torsdagen den 22 april under hänvisning till den höga smittspridningen och trycket på sjukvården, läs mer här!

Sammanfattning - nuläge

 • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher.
 • Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher.
 • De som är födda 2001 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

Läs SvFF:s beslut, riktlinjer och råd här (PDF-dokument) (uppdaterad 210422).

SvFF har sedan tidigare publicerat en plan för de lägre förbundsserierna som i och med att restriktionerna fortfarande gällde den 23 april skjuter upp seriestarten till tidigast 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, 2 och Ettan ställs in. Läs mer om det här!

En god idé är som vanligt att också att hålla dig uppdaterad med din kommun eller planägare för att veta vad som gäller för just er anläggning.

För verksamhet inom Göteborgs Fotbollsförbunds gäller tills vidare följande:

 • Matcher fotboll/futsal:
  • Inga matcher tillåtna med undantag för yrkesidrottslag.
  • DM för damer och juniorer skjuts upp tills vidare.
  • Seriespel i de kvalificerande serierna skjuts upp tills vidare. Då vi i och med de förlängda restriktionerna till 17 maj passerar V19 innebär att scenario 3 dvs enkelserie gäller för herrar division 4 och 6. För herrar division 5 och 7 samt damer gäller fortfarande scenario 2 dvs dubbelserier med start senast V21. Läs mer om de olika scenarierna här!
  • Övriga serier dvs reserv- och motions samt barn & Ungdom, startas när restriktionerna tillåter och då med ett speciellt Corona-regelverk. Bokade matchtider för övriga serier fram till 17 maj kommer i Göteborgs kommun att bokas av. För lag i övriga kommuner rekommenderas man se över sin planbokning.
  • Spelarutbildning: All spelarutbildning är inställd fram till 17 maj. Det innebär bl.a. att Utbildningsdagarna som redan skjutits upp till 13-16 maj kommer att skjutas upp ytterligare. Nytt datum är 5-8 augusti och scenario B. Läs mer om hur den fortsatta spelarutbildningen är planerad här!
 • Ledarutbildning: All planerad tränarutbildning genomförs tills vidare digitalt.
 • Domarutbildning: Föreningsdomarutbildning erbjuds digitalt.
 • Övriga träffar
  • Föreningslyftets och Fotbollslyftets träffar fortsätter digitalt.

Kansliet är i tjänst som vanligt men personalen är fortsatt uppmanad att jobba hemifrån. Om ni vill besöka kansliet vill vi att ni överenskommer om det innan.

Med vänlig hälsning

Göteborgs Fotbollförbund