Seriespelet för seniorer kan börja

Folkhälsomyndigheten meddelade förra veckan att det fr.o.m. den 1 juni kommer bli tillåtet att spela enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna.

Till följd av det beslutade Svenska Fotbollförbundet i går att följande förbundstävlingar kan inledas fr.o.m. den 1 juni: div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19. Seriestarterna är sedan tidigare schemalagda till helgen den 5-6 juni, vilket nu alltså kan verkställas.

Dessutom har SvFF uppdaterat sina riktlinjer med bl.a nya restriktioner för publikbegränsningar etc. Läs mer om det här.

För verksamhet inom Göteborgs Fotbollförbund gäller följande:

Vi har fått klartecken från smittskyddet i Västra Götalands Regionen att starta upp med träningsmatcher från 1 juni samt seriespel fr.o.m. 15 juni för seniorer.

  • Allmänna rekommendationer från VGR här!

Sedan tidigare har Göteborgs Fotbollförbund informerat om olika scenarion för seriespelet i Göteborg. Läs mer om det här.

Utifrån ovanstående besked så innebär det att seriespelet för seniorer (division 3 och 4 damer samt division 4-7 herrar) kommer att genomföras som enkelserier (scenario 3) med start tidigast 15 juni. I praktiken innebär det att befintligt spelschema ligger fast men att omgångarna innan det vänder (dvs oftast omgång 1-11) stryks. Möjligheten att flytta matcher kommer att finnas som vanligt. Mer information och ytterligare instruktioner kommer att delges berörda lag per serie via mail i slutet av veckan.

Reservlags- och motionsfotbollsserierna startar enligt ordinarie schema från 15 juni. Observera att det speciella Coronaregelverket gäller dessa serier.

Det är alltså tillåtet att spela träningsmatcher fr.o.m 1 juni och bokning av sådan sker som vanligt här! Notera att det inte alltid kan garanteras 3-domarsystem under träningsmatcher fram till seriestarten.

Beakta att det fram till 1 juni är de befintliga restriktionerna och riktlinjerna som gäller. Bl. a så är det fortfarande inte tillåtet med publik på barn- och ungdomsmatcher samt att det endast är enstaka matcher som är tillåtna.

Med vänlig hälsning

Göteborgs Fotbollförbund